miercuri, 8 septembrie 2010

Zacusca cu miere ,mere, ciuperci....



1 kg ceapa
1 kg ciuperci
1 kg gogosari
1 kg telina
1 kg morcov
1 kg vinete
1 kg mere
500 ml suc de rosii
500 ml ulei
4 linguri miere de albine
sare
piper


Ciupercile curatate se fierb 10 minute in apa cu sare si un varf sare de lamaie,apoi sunt lasate la scurs.
Vinetele coapte si scurse bine se dau prin masina de tocat.
Gogosarul copt si curatat de pielite se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile(uneori le taiam fideluta)dar,acum nu prea mai am rabdare.
Telina,ceapa,morcovul se dau prin masina si de fierb in ulei pana devin ca o pasta scazuta.Acum adaugam restul ingredientelor,vinetele,ciupercile,gogosarii,sucul de rosii,mierea sarea,piperul.Se amesteca mereu compozitia si se fierbe pana apare uleiul deasupra compozitiei.
Asa fierbinte se aseaza in borcane, se capacesc si se mai sterilizeaza inca 30 minute .

Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Che mix interessante, soprattutto per la presenza del miele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Evelina,draguta....ce harnicuta esti!Te-ai pregatit serios de iarna!O asa zacusca ,cu mere si miere....nu am facut!Anul asta nu fac zacusca....nu prea se maninca....si apoi am ramas doar eu cu barbatul....mai putin !
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmmm tare interesant, asi papa si eu un pic, n-am mai mancat nici-o data.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate au un inceput.
    Incearca si vei vedea ca e buna!
    Ma bucur sa vad ca ai revenit!
    Pup Marrya!

    RăspundețiȘtergere
  5. Janet nici eu anul asta nu am mai pregatit conserve ca altadata,doar cate putine, asa, pentru moft,gust...
    O zi faina iti doresc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  6. Grazie Tania per tue belle parole!
    Baci!

    RăspundețiȘtergere