joi, 7 octombrie 2010

Gogonele in otet



Nu am cantitati anumite.
Folosesc asa dupa cum se vede in borcanele din poza :
gogonele
morcov
ceapa
telina si radacina si frunze
sfeca rosie
hrean
sare
piper
dafin
otet
apa

Asez in borcane pe rand cateva rondele de ceapa ,de telina,de morcov(acum l-am taiat bete pentru ca era cam subtirel pentru rondele).
Peste acestea adaugam gogonelele si iar telina rondele,sfecla rosie tot rondele.
Dupa ce s-a umlut borcanul acoperim torul cu freunze de telina si peste asta asezam in cruce 2 bete de hrean.
Solutia o fac simplu si rapid o parte otet si 4 parti apa.
La fiecare litru de lichid adaug 1 lingura cu varf cu sare.
Piperul,dafinul sunt la aprecierea fiecareia.
Clocotesc solutia si apoi o torn in borcane.
Infiletez capacele repede si invelesc borcanele fierbinti in prosoape, sa se raceasca lent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu