miercuri, 25 august 2010

Ciorba cu ...zdrente

O ciorba care se pregateste repede daca ai adunat ce iti trebuie.

500 g aripi pui
1 morcov
1 patrunjel(radacina)
1 pastarnac
1 telina mica
2 cepe

pentru zdrente:
2 oua
3 linguri faina
2 linguri


Carnea se fierbe in apa cu sare.
Se spumeaza in acest timp pana ramane limpede si se continua fierberea la foc lent.
Se adauga ceapa,morcovul si albitura ,toate tocate marunt.
Cand a fiert se acreste cu zeama de lamaie...atat cat va place.
Ouale amestecate bine cu faina intrun castronel,eventual adaugam o putina apa in compozitie,atat cat sa aiba aspectul aluatului de clatite.
Il turnam lent deasupra ciorbei care clocoteste...cand se ridica la suprafata zdrentele astfel obtinute,mai lasam cateva clocote,adaugam leusteanul taiat marunt ...si acoperim ,oprind focul.
Cine doreste o poate drege si cu smantana...etc.
La mine suficient asa.
Eu gatesc mai dietetic,am mai zis si cu alte ocazii.



Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu