joi, 26 august 2010

Carne de porc cu piure de legume



500 g pulpa porc
1 cescuta ulei
2 cepe
2 morcovi
1 telina mica
3 ardei grasi
6 rosii decojite de pielita
1 capatana usturoi
1 lingura mustar
2 pahare apa
1 pahar vin
sare,
piper,
scortisoara,


In uleiul fierbinte adaugam bucatile de carne taiate dupa preferinta le lasam pe foc intorcandu-le pe toate partile sa se albeasca. Astfel carnea are coagulate albuminele, fapt care ajuta preparatul sa-si pastreze proprietatile hranitoare intacte.
Peste carne adaugam ceapa taiata solzi,morcovul taiat rondele telina la fel si le lasam sa se inabuse bine prin cateva clocote.
Adaugam apa si asteptam sa scada ,apoi continuam cu adaugarea ardeiului, a vinului si a rosiilor,mustarului,scortisoarei.
Asteptam sa fiarba pana scade lichidul...si mai amestecam din cand in cand.
Dupa ce a scazut suficient,oprim focul...asteptam sa se racoreasca un pic si dam prin "robotel" toata compozitia din cratita (evident fara cane) doar cu usturoiul curatat anterior.
Consistenta o hotarati cum va place prin subtierea cu vin iar gustul il potriviti din sare,piper...sau alt condiment.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu