marți, 27 iulie 2010

Prajitura rapida cu foi napolitana



1 pachet foi napolitana
4 cani zahar
4 cani nuca macinata
4 oua
1 pachet unt


Se caramelizeaza zaharul,deci sa fie auriu precum sunt caramelele de lapte,daca il ardeti mai mult va deveni amaruie crema.
In zaharul caramel se adauga untul si se opreste focul.
Se amesteca bine ,se adauga nuca macinata si ouale pe rand ,amestecant in continuu pana la incorporarea si omogenizarea cremei.
Asa calda se intinde pe foi.
Se preseaza cu ceva mai greu pana se raceste prajitura,atunci se taie dupa dorinta.
Cine doreste poate glazura prajitura...eu trec peste etapa asta,acum.
Pofta buna !

7 comentarii:

  1. Pare simplu si usor, iar rezultatul extrem de bun - imi aduc aminte ca le facea mama mea, tare bune ieseau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este! Ai dreptate!
    Usor si rapid cu efect maxim!

    RăspundețiȘtergere
  3. pai decat sa umplu foi de napolitana mai bine cumpar gata umplute:) eu prefer sa fac eu tot foi crema s.a.m.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna.... as dori sa stiu un pachet de unt ce gramaj are la noi in state un pachet de unt cintateste 454 gr. multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna...
    La noi pachetul de unt are 200 g, iar pachetul de margarina are 250 g.
    O zi reusita sa ai!

    RăspundețiȘtergere