luni, 26 iulie 2010

Ciorba cu perisoare din piept de pui


1 piept de pui
1sau 2 linguri gris
1 morcov
1 pastarnac
1 telina mai mica
2 cepe
1 ardei
800 g rosii decojite
50 ml ulei
5 l apa
3 oua
leustean
lamai (dupa gust)
sare
piper



Ceapa ,ardeii,morcovul,telina,pastarnacul se dau prin razatoare sau robot si se
calesc un pic in ulei ,apoi se adauga rosiile si apa .
Dupa ce au fiert ingredientele de mai sus se adauga perisoarele facute din pieptul de pui tocat si amestecat cu sare ,piper dupa gust,1 sau 2 linguri de gris ,un albus de ou.
Compozitia pentru perisoare se amesteca bine ,apoi se fac perisoarele cu mainile umezite permanent in apa.
Se adauga in ciorbita care fierbe,se mai lasa,dupa ce s-au ridicat la suprafata inca 5 minute la foc domol.
In acest timp se adauga zeama lamailor...poate sa fie si pulpa lamailor...dar sa nu cada cumva samburi,acestia dau gust amar.
In acest timp batem galbenusul si ouale cu un praf de sare si il turnam fir subtire in ciorba.Leausteanul taiat marunt se toarna ploaie.Se acopera oala si se stinge focul.
Perisoarele se pot tavali prin marar verde, tocat marunt.
Se imbogateste si gustul dar si aspectul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu