sâmbătă, 31 iulie 2010

Supa de rosii cu galuste din gris



Vara la asemenea temperaturi o supa din rosii cu galustele facute din gris si consumata chiar rece si cu ardei langa ...este nemaipomenit de buna.
La mine in casa este apreciata mereu.


Supa

2 ceapa mari
1 kg rosii
1 ardei gras
5 linguri ulei
sare
cimbru
leustean
4 l apa

Galuste din gris

2 oua
sare
4 linguri gris


In uleiul fierbinte sa adauga ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat in bucatele.
Se calesc un pic apoi adaugam rosiile taiate bucati ...(in 4 sau 6 buc fiecare rosie)
Peste tot adaugam o cana de apa si le lasam sa fiarba cateva clocote bune.
Apoi strecuram totul ,pasand bine cu o lingura si obtinem "concentratul " de rosii pentru supa.
Adaugam apa,potrivim gustul cu sare,cimbru si chiar o lingura de zahar daca sunt prea acre rosiile si lasam pe foc sa fiarba.
Pregatim galustele astfel
Cele 2 oua se bat bine intr-un castronel,adaugam grisul ploaie ,amestecand pana obtinem o compozitie moale.
Umezim lingurita in supa care fierbe si adaugam pe rand galustele.
Le lasam la foc lent sa fiarba cam 10 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata supei.
Adaugam leusteanul taiat marunt,acoperim cu un capac si oprim focul.
Eu o prefer totdeauna rece...dar e la fel de buna si calda!

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu