miercuri, 31 martie 2010

Prajitura cu branza....imitatie PASCA





ALUAT:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 4 oua
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 200 g faina

CREMA:
- 500 g branza dulce
- 200 g smantana
- 200 g unt
- 300 g zahar
- 4 oua
- 150 g faina
- 50 g stafide (facultativ)
- coaja lamaie
- esenta vanilie

Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, galbenusurile, laptele, praful de copt stins, albusurile batute spuma tare, cacaoa si faina.
Pentru crema se amesteca branza dulce cu untul, smantana, zaharul, faina si ouale. Se amesteca pana la omogenizare apoi se adauga esentele si stafidele.
Intr-o tava tapetata cu unt si faina se toarna jumatate din aluat, apoi crema cu branza si deasupra cealalta jumatate de aluat.
Se coace la cuptorul preincalzit aprox 45 min.

Pofta buna !

Un comentariu: