vineri, 1 octombrie 2010

Placinta cu piept de pui

Un fel comestibil bun.
Am vrut sa povestesc cum am improvizat placinta cu ce a fost prin frigider,dar cred ca nu e chiar important.Va irosesc din timp...inutil.
Fiecare faceti asa in unele zile.
Asa arata portia!


Foaia

1 ou
1 praf de sare
1 plic drojdie uscata
100 lapte
100 ulei
faina cat cuprinde


Se amesteca toate pana la obtinerea unui aluat potrivit .
Sa nu fie prea tare sa se poata intinde bine.

Umplutura

1 jumatate piept de pui prajit pe teflon
1 lingura ulei
1 gogosar
1 ceapa potrivita ca marime
1 cartof mic
2 linguri branza de burduf
2 oua
1 legatura marar verde
piper
sare(nu prea e cazul are branza destula)


Carnea,gogosarul,ceapa,cartoful se taie marunt la robot sau masina de tocat si se calesc un pic in tigaie cu 1 lingura ulei,adaugam branza amestecam inca 2 minute si oprim focul.Dupa ce s-a mai racorit compozitia o amestecam cu cele 2 oua crude,cu mararul si potrivim gustul cu sare,piper...
Intindem foaia o asezam in tava lasand marginile de aluat peste tava.
Rasturnam umplutura o uniformizam si aranjam foaia de deasupra,sau grilajul din aluat,depinde de gustul fiecaruia.
Peste ea adaugam 1 ou batut bine ,pentru aspectul final
La cuptor o las cam 30 minute.


Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Miam, miam... ce bine arata, iau si eu o bucatica

    RăspundețiȘtergere
  2. Una torta salta davvero saporita la tua Cara,mi piace moltissimo!!!!;-)
    Bravissima e buona domenica a presto!!!:-**

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru tine ...mereu va fi cate ceva!
    O saptamana cat mai reusita iti doresc,Marrya!

    RăspundețiȘtergere