duminică, 22 august 2010

Sos Pizza...conserva



10 kg rosii
2 kg ardei capia
2 kg ceapa
2 capatani usturoi
100 ml ulei
o cana miere de albine
sare
piper
cimbru


Rosiile le oparesc si le curat de pielite apoi le zdobesc la robot.
Ceapa si usturoiul le maruntesc in robot apoi le "calesc" un pic in ulei...pana devin sticloase,transparente.
Adaug rosiile si las pe foc sa fiarba ,amestecand mereu.
In acest timp ardei se coc in cuptor.
Ii voi curata de pielita si ii voi toca si pe ei.
Cand rosiile au scazut adaug ardeii ,mierea si sarea potrivind gustul.
Lasam sa clocoteasca un pic toate apoi oprim focul...si adaugam cimbru ,piper...sau alt condiment care va place.
Asezam compozitia in borcane, la care infiletam bine capacele si le dam pe tava in cuptor pentru inca o jumatate de ora...la sterilizat.
Oprim cuptorul cand e gata si lasam borcanele sa se raceasca in el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu