marți, 6 iulie 2010

Sarmale in vas ceramic

1/2 kg carne porc
1/2 kg carne vita
4 cepe mari
100 gr orez
sare.
piper macinat
cimbru si marar uscat
5 sau 6 foi dafin
100 g costita de porc..afumata


Carnea si ceapa se dau prin masina de tocat,apoi se amesteca bine cu orezul spalat inainte,cu sarea,piperul mararul si cimbrul.
Pentru invelit sarmalele utilizati foile de varza murata,sau proaspete.
Eu nu folosesc varza murata imi plac mai dulci.Deci,oparesc verzele in apa clocotita cu sare,pe foc fiind.Inainte de a o baga in apa clocotita varza trebuie sa o crestati mai adanc pe langa cotor,astfel in apa clocotita se desfac repede si se scot cu o furculita intr-un vas alaturat.
Eu imi fac astfel foi pentru sarmale,aranjate frumos ,scurse pe strecuratoare si apoi bagate in congelator....Cand vreau sa fac sarmale imi iau pachetul cu 50sau60 foi gata pregatite din congelator,le las sa se dezghete la temperatura ambientului si sunt gata pentru rulat sarmale.
Revin la sarmalele noastre.
Vasul de pamant se va tine in apa cu tot cu capac,aproximativ o ora.Dupa asta se aseaza sarmalele, pe un pat facut din varza si costita.Facultativ,pe fundul vasului puteti adauga costita de porc afumata taiata marunt,o mana de varza taiata fideluta.Aranjati sarmalele cum va place,printre ele adaugati foi de dafin si le acoperiti cu o ploaie de varza taiata fideluta.
Adaugati o cana de apa,acoperiti vasul cu capacul sau si introduceti cu atentie in cuptorul rece.
Acum aprindeti cuptorul,cand e vasul deja inauntru...ca sa nu se sparga..

Vasul ceramic totdeauna se va introduce in apa si se va lasa cam o ora inainte de utilizarea sa .
Se va spala doar cu apa fierbinte,calda ...fara detergenti.


Pofta buna!

2 comentarii: