luni, 5 iulie 2010

Cornuri cu gem si nuca


7 g drojdie uscata
10 linguri ulei
2oo ml lapte
1 ou
3 linguri zahar
sare dupa gust
seminte de mac,sau de susan
faina cat cuprinde
1 ou batut pentru uns cornuletele,inainte de a le da in cuptor
o cana de gem de caise,sau de prune,sau de care vrei
o cana nuca macina

Oul se freaca bine cu zaharul se adauga laptele cald,uleiul ,faina si drojdia uscata Se amesteca bine pana la obtinerea unui aluat potrivit de moale.
Se lasa la dospit acoperit cu un prosop cam jumatate de ora sau mai mult depinde cat de cald este in incapere.
Se intinde foaia si se taie in triunghiuri de dimensiunea dorita.
Acestea se ung cu gemul amestecat inainte cu nuca macinata.
Se ruleaza si se lasa iar sa creasca putin,se vor unge cu oul batut bine apoi se vor presara cu semintele de mac sau susan ...sau in.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu