luni, 31 mai 2010

Limba cu masline



500 g limba de porc
300 g masline
6 cepe
1 pahar ulei
1 pahar vin
5 rosii (1 pahar suc de rosii)
1 morcov
1 pastarnac
1 patrunjel (radacina)
1 lingura faina (facultativ)
1 lamaie
Piper, sare, foi dafin




Limba se tine in apa rece 1-2 ore inainte pentru a iesi tot sangele.
Se fierbe apoi in apa cu sare, in acest timp incercandu-se sa se curete de pielita.
Cand se ia usor, se va curate cu varful cutitului, incepand din varf.
Se clateste cu apa rece si va fierbe cat este nevoie spumuind din cand in cand.
Se prepara apoi sosul. In ulei se inabuse ceapa taiata marunt, apoi zarzavatul ras, se adauga rosiile, se stinge cu vin si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert sosul, se paseaza si apoi se adauga carnea, vin, sare piper, dafin.
Se adauga si maslinele cu faina si se mai lasa cateva clocote.
Se serveste rece cu lamaie.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. tare buna!nu stiu de ce tot uit sa fac...numai la sarbatori imi mai amintesc de reteta asta

    RăspundețiȘtergere