luni, 17 mai 2010

CIOCOLATA... DE CASA



500 g zahar
100 ml apa
250 g lapte praf
100 g cacao
100 g unt
1 fiola esenta rom
2 sau 3 linguri zeama de lamaie(facultativ)


Se cerne prin sita laptele praf si cacaoa.
Separat se fierbe zaharul si apa pana cand face basici ca la dulceata.
Facultativ se adauga 2-3 lingurite zeama lamaie ca sa nu se zahariseasca.
Dupa ce s-a legat siropul bine se da la o parte de pe foc, apoi se adauga untul amestecand mereu pana la incorporare.
Repede se adauga si laptele cu cacaoa si esenta de rom amestecand pana la omogenizare totala.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt (sau foaie pergament).
Se da la rece cateva ore.
Cand se taie se inmoaie cutitul in apa fierbinte.
In poza se vede ca eu am sarit etapa cu cernutul laptelui praf cu cacaoa.
Nu ne deranjeaza nici aspectul nici gustul...nu suporta modificari.
Pentru cine doreste poate adauga nuci,alune,stafide...in compozitie.
La mine e preferata doar cu...buline din lapte praf!:)

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. super! imi place la nebunie ciocolata de casa! trebuie s-o incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte buna ! Ai dreptate!
    Am vazut la tine retete deosebite,adica reusite, ieftine, spornicesi...spornice.
    M-au amuzat teribil "zambaretzele" pentru cafea !:)
    O zi reusita sa ai!

    RăspundețiȘtergere