joi, 15 aprilie 2010

Prajitura PORTOCALA


Foi:

2 oua
1 lingura pasta rosii
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri lapte
1 lingurita amoniac stins
coaja lamaie, portocala
faiana cat cuprinde

Blat:

3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
coaja portocala

Crema:

500 ml apa
15 linguri zahar
8 linguri amidon (faina)
100g unt


Glazura:

8 linguri zahar
4 linguri apa
3 linguri cacao

Ingredientele pentru foi se amesteca pana la obtinerea unui aluat potrivit de moale din care se coc 2-3 foi.

Componentele cremei ,adica apa,zaharul si amidonul se fierb bine,se fierb pana se ingroasa, se opreste focul, se adauga 100 g margarina, zeama de la o lamaie,portocala.
Pentru glazura se fierb apa ,cacaoa si zaharul pana face basici ca la dulceata.
Se opreste focul se adauga o lingura de ulei si se toarna peste prajitura repede,netezind cu un cutit.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. ma quante belle ricette Evelina...
    anche la ricetta del cavolo mi piace molto..
    complimenti...
    baci,baci Enza

    RăspundețiȘtergere
  2. La maggior parte delle mie ricette sono vecchio ... da mia nonna.
    Grazie Enza!
    Hai diverse ricette che sono così bene, molto bene!
    Se sei un buonissima cuoca
    Abbracci e baci da lontano
    Evelina

    RăspundețiȘtergere