marți, 13 aprilie 2010

Clatite cu gem de caise



1 ou
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat
coja rasa de lamaie
5 linguri ulei
100 ml lapte
100 ml sifon sau apa minerala
faina cat cuprinde pentru a se obtine( maiaua)aluatul subtire pentru copt in tigaie.
borcanel de gem caise (sau fiecare de care doreste si ii place)


Oul zaharul vanilia se bat bine apoi se adauga uleiul se omogenizeaza.
Adaugam alternativ laptele ,faina si sifonul pana obtinem acel aluat "subtire curgator".
Luam cu polonicul din compozitie si coacem pe rand in tigaie (tefal) foile.
Cand le terminam de copt le intoarcem in farfurie astfel incat prima clatita coapta sa fie si prima clatita umpluta.
Modelul de impachetare se face dupa dorinta...ori plic,ori rulate ....
Am alaturat si pozele...remarcati ora la care ...faceam clatite !


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu