sâmbătă, 17 aprilie 2010

Prajitura BRUNETZICA


Blat
8 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
4 linguri cacao
Crema
1 litru lapte
10 linguri amidon
8 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat
esenta vanilina
coaja de lamaie
100 g margarina(unt)
glazura
10 galbenusuri
5 linguri de zahar
200 g de ciocolata de menaj
200 g unt
4 linguri cacao
Sirop
10 linguri de zahar caramelizat...stins cu
250 ml apa
esenta rom

Pentru obtinerea blatului se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma tare.
Se adauga usor cacaua si faina si se amesteca pana la completa incorporare.
Se coace in cuptor cam 45 minute.
Se verifica daca e copt cu o scobitoare.
Pentru crema alba se fierb laptele zaharul,amidonul,vanilina pana devine de consistenta unei creme,se ingroasa.
Se va opri focul si se adauga coaja ,eventual si zeama unei lamai si untul si se amesteca pana la completa incorporare.
Blatul se taie in 2 foi si intre ele se intinde crema.
Se preseaza usor apoi se adauga crema de ciocolata(glazura).Se uniformizeaza.
Pentru prepararea glazurii, galbenusurile de ou se freaca putin cu zaharul si se fierb in bain-marie, avându-se grija sa se amestece continuu.
Dupa ce compozitia a fiert si este de consistenta smântânei, se dizolva in ea ciocolata si se raceste.
Untul se inmoaie (dar fara a se topi) si se freaca pâna se obtine o pasta spumoasa. Compozitia cu ciocolata se amesteca bine cu untul si cacaoa obtinându-se crema.
Se asaza crema, apoi cu ajutorul unei lame de cutit se acopera prajitura cu crema frumos netezita.
Se orneaza cu nuca macinata.

Pofta buna !

5 comentarii:

  1. mamma mia...che bonta' come si fa a resistere!!
    bravissima!!
    un grosso bacio Enza

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmmm! Delicios! Papa bun!
    Felicitari!

    Spor la bucatarit in continuare:)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grazie Enza !
    Sei una che è sempre tempo bello per me!
    Una bella giornata
    Un grosso bacio
    Evelina

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Flori !
    Numai bine iti doresc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca te simti bine la mine...multumesc de vizita!Si eu ma simt bine la tine si revin mereu cu placere sa vad ce papa bun ai mai bucatarit.Cat despre bucatarelile mele,ce sa zic,incerc sa le mentin in granitele romanesti,sa nu sar prea mult gardul.Gatesc asa cum am vazut eu la mama,bunica si cum vad acum la soacra mea.Gatitul este marea mea pasiune despre care as putea vorbi la nesfarsit...Imi place ceea ce fac si nu simt ca este o munca.
    Si...da, "daca nu faci ceea ce iti place nu vei avea succes" !
    Hai...Numai bine:)

    RăspundețiȘtergere