miercuri, 25 aprilie 2012

Tort VISINEL (cu visine) :))






500 ml frisca lichida
4 oua
40-50 g gelatina
100 ml suc visine
250 g zahar
100 ml lapte
un borcan de 800 g plin cu visine(eu am avut in congelator ):)
esenta vanilie
sau ce fructe doriti
piscoturi facultativ


Visinile se lasa pe strecuratoare pentru a le recupera sucul ce il folosim la hidratarea gelatinei.
Laptele,zaharul si galbenusurile se amesteca bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana devine de consistenta smantanii.
Se lasa la racit.
Calduta fiind i se adauga gelatina inmuiata cu sucul de visine ...calduta.
Albusurile se bat separat cu un praf de sare.
Se bat bine pana devin o spuma tare.
Se omogenizeaza compozitia cu gelatina,apoi se adauga albusurile batute spuma tare, frisca la fel batuta bine si visinile.
In vasul pentru frigider se aseaza folia dupa ce a fost umezita putin(pentru a se putea aranja mai bine pe fundul vasului),peste ea direct fructele dupa cum doriti modelul oramental.Eu am uitat de data asta sa opresc visine,deci... am scimbat ornamentul.
Peste fructe se toarna incet compozitia ,se uniformizeaza si se da la rece in frigider pentru cel putin 24 ore.
Se poate orna cu frisca.
Fiecare il orneaza cum considera si cum ...are chef!

Pofta buna!

Atentie la fiertul cremei cu galbenusurile..sa nu se ,,branzeasca,,...sa nu o depasiti din fiert.
Se fierbe atat cat compozitia "imbraca lingura":)

7 comentarii:

  1. De-a lungul timpului, gastronomia din fiecare popor a parcurs o serie de transformari, adaugiri si imbunatatiri. In Europa, datorita dominatiei romane si elene s-au imbinat cele doua stiluri gastronomice, de la cel mai simplu la cel mai complex. Rafinamentul grecilor in a crea in bucatarie impreuna cu priceperea italienilor de a imbina ingredientele, astfel incat cel care savura din bucatele pregatite nu isi putea da seama din ce este preparat, au reusit sa faca din a gati o adevarata arta.
    Din fericire, in Romania au patruns din cele mai variate si mai interesante bucatarii ale lumii. Astfel ca astazi ne putem bucura de o varietate de gusturi cum ar fi cel italian, francez, indian, chinezesc, japonez, tailandez, libanez si multe altele.
    Fie ca alegi pastele pregatite cu grija de italieni la care asortezi un vin bun, fie ca te delectezi cu finetea mancarurilor chinezesti aburinde pe plita incinsa sau in traditionalul wok, fie ca preferi aroma condimentelor din bucataria indiana care din punct de vedere ayuverdic acestea detin proprietati vindecatoare si sunt menite sa stabileasca armonia corpului tau, trebuie sa stii ca a manca sanatos si natural este vital pentru sanatatea si echilibrul corpului tau. In acest sens, ingredientele naturale fac diferenta.
    In vremurile pe care le traversam, a manca sanatos devine o provocare. Lasandu-ne angrenati in rutina, avem tendinta sa facem excese culinare, sa ne alimentam nesanatos si total necorespunzator nevoilor noastre sau pur si simplu sa sarim peste mese pentru a oferi prioritate altor activitati care noua ni se par mai importante dar care in realitate nu sunt.
    Gustul mancarii este unul dintre indicatorii care ne motiveaza sa mancam. De aceea, combinarea ingredientelor si asortarea lor cu grija este obligatorie. Cultura gastronomica, devine din acest motiv si mai pretioasa. Dar pe langa aceasta cultura si pricepere mai exista un ingredient de baza nelipsit din orice mancare, si anume pasiunea cu care este preparata. Atunci cand gateste, bucatarul lasa o parte din el in creatia lui. Cand este pregatita cu drag, mancarea are un gust inedit.
    Acestea fiind spuse, se pare ca pentru a te bucura de o masa ideala este nevoie de ingrediente naturale de calitate, de priceperea si inspiratia bucatarului, de suflet pentru a adauga aroma deosebita mancarii dar si de alegerea momentului potrivit.
    Naturalgustcatering.ro iti sta la dispozitie pentru a-ti impartasi aceste secrete si nu numai. Poti face din masa ta o ocazie speciala de care sa te bucuri tu dar si cei apropiati tie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos si interesant comentariu la tortul meu VISINEL...si multumesc pentru asta!
    Eu am o curiozitate ...zici ca la "masa ideala este nevoie de ingrediente naturale de calitate, de priceperea si inspiratia bucatarului, de suflet pentru a adauga aroma deosebita mancarii dar si de alegerea momentului potrivit."
    Mda ...sunt de acord...dar de la teorie la practica cel mai adesea exista o MARE diferenta.:) Ex...de unde ingrediente naturale !!!! "Chimicalele" sunt peste tot indiferent de pretul sau ambalajul in care ne sunt oferite prin magazine ,piete,etc.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere
  4. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc...am pierdut startul de data asta!Mult succes participantilor si felicitari pentru initiativa! :))

      Ștergere
    2. mai este timp destul pana pe 05.12.2012. Deocamdata nu s-a inscris nimeni!
      Te asteptam!

      Ștergere
  5. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/

    RăspundețiȘtergere