marți, 3 mai 2011

Prajitura CACIULA CAZACULUI :))

Are un nume foarte nostim :))
Este o prajitura usor de pregatit si foarte buna.
Reteta o am de la Cornelia,prietena fiicei mele.


Blatul

8 oua
300g zahar
8 linguri apa
250 g faina
2 linguri cacao
1 pachetel praf de copt stins cu zeama de lamaie

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,apoi adaug apa,albusurile batute spuma tare,cacaua,faina si praful de copt.
Se amesteca toate usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu foaie de copt si se coace la cuptor.
Se taie cu un pahar, dupa ce s-a racit,si fiecare forma rotunda obtinuta se taie la randul ei,astfel incat sa avem doua foi in care sa plasam crema.

Crema :

300 ml lapte
5 linguri faina
2 pliculete zahar vanilinat
200 g zahar
1 pachet margarina


Margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilinat se freaca spuma.
Laptele cu faina se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit adaugam si margarina spumata anterior,le amestecam pana la completa omogenizare.
Formele rotunde obtinute mai devreme se vor umple cate doua cu aceasta crema si se vor da si la exterior cu aceeasi crema.
Fiecare prajiturica obtinuta se va tavali prin nuca macinata,sau prin nuca de cocos,dupa cum prefera fiecare.
Deasupra se poate pune glazura de cacao sau dulceata.
Aspectul rotund obtinut prin taierea cu paharul este mai aproape de CACIULA CAZACULUI...dar taiata in patrate e la fel de buna,nu ii schimba cu nimic gustul .
:))


Pofta buna!

3 comentarii:

  1. pura golosita'....e la ricetta?
    aspetto che la tu la metta...
    un bacione

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok Enza, ho aggiunto la ricetta della torta,io ti auguro di avere un giorno successo.
    Baci per te!

    RăspundețiȘtergere