joi, 19 mai 2011

Prajitura ROXADI


Blat

6 oua
10 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri cacao
8 linguri faina
1 pliculet praf de copt


Ouale cine doreste si are timp si rabdare le poate bate separat albusurile,separat galbenusurile.Eu le-am batut intregi cu zaharul pana au devenit o spuma tare (mixerul sa traiasca :))apoi am adaugat apa si am mixat bine apoi au urmat faina,cacaoa si praful de copt.Le-am omogenizat usor si am turnat compozitia in tava pentru copt ,tapetata ca hartie.In 25 minute se coace la 200 grade.Asta difera de la cuptor la cuptor,deci testul cu scobitoarea e cel care hotaraste timpul de coacere.

Crema

4 galbenusuri
10 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
1 pachet margarina


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi adaugam laptele, faina,praful de
budinca si amestecam mereu toate acestea ,vasul fiind pe foc.Dupa ce s-a ingrosat,deci a fiert compozitia oprim focul si dupa ce s-a racorit adaugam margarina si amestecam pana la completa incorporare.Intindem crema peste blatul de cacao,niveland-o cu un cutit cu lama mai lata.

Glazura

4 albusuri
12 linguri zahar tos
(albusurile batute cu zahar tos se ridica mai repede ca cele batute cu zahar pudra)
zeama de la o lamaie

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si cu zeama de lamaie, la aburi(la bain
Marie).Se intinde bezeau repede pe crema prajiturii si se da la rece.
Se va portiona dupa cateva ore,sau chiar a doua zi.

Facultativ pentru ornare se pot folosi granule de ness,nuca macinata sau ciocolata rasa...

Pofta buna!

2 comentarii: