miercuri, 30 martie 2011

Gogosi cu branza sarata

Niste gogosi sarate ...


Aluatul se pregateste astfel:
2 oua
sare
boia
piper facultativ
200 ml lapte
4 linguri smantana
100 ml ulei
un plic de drojdie instant
faina cat cuprinde
200 g branza sarata

Toate se amesteca si se framanta pana la obtinerea unui aluat potrivit ca si consistenta.
Se lasa la dospit cam o ora...(eu l-am lasat mai mult pentru ca am avut alta treaba)
Dupa ce a crescut intindem o foaie mai subtirica,taiem in patrate sau chiar cercuri,cum doreste si are rabdare fiecare.
Pe fiecare patrat asezam cate un cubulet de branza telemea,sau branza de burduf,etc apoi acoperim si presam marginile cu mana sau cu o furculita pentru a inchide bine umplutura.
Asa gata pregatite le mai lasam sa se odihneasca vreo 30 minute,dupa care se prajesc in ulei incins.
Alaturi de aceste gogosi merita sa fie un pahar cu bere rece ...sau un pahar cu lapte...:))
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ciao Bella..:-))
    Complimenti per tutte le ricette..son golosissime e spattacolari..un bacione*

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie mia cara,sei gentile!
    Baci...
    :)

    RăspundețiȘtergere