duminică, 14 noiembrie 2010

Flori de toamna tarzie...2010

Chiar daca este un blog culinar...astazi nu vorbesc despre mancare.
Aduc poze cu flori ,da... sunt flori de toamna tarzie, surprinse inca in gradina.

Citeam pe undeva ,pe net ca japonezii considera ca aduc fericire si zambete in casa crizantemele...Pe langa valoarea ornamentala, in China si Japonia, florile crizantemelor prin mirosul lor specific, au si importanta medicinala si alimentara - se folosesc pentru aromatizarea lichiorurilor si vinurilor, la prepararea unor medicamente precum si a unor salate renumite. si sunt foarte apreciate .
Acolo sunt serbate aceste flori in Festival anual pe 9 septembrie.

In China se pare ca frunzele si lastarii fragezi de crizantema sunt folosite in bucataria traditionala, in salate, datorita continutului lor bogat in vitamine si saruri minerale, sau pentru ca dau o aroma deosebita mancarurilor.
Vezi http://feminin.netul.ro/casa-si-gradina/crizantemele-ultimele-flori-de-toamna/

Crizantema infloreste in zilele reci ale toamnei tarzii si chiar la inceputul iernii si... simbolizeaza nobletea si eleganta.

Chiar si astazi, femeile din China beau ceai de crizantema in loc de cafea.

Mai multe despre crizanteme sau tufanele...gasiti si la http://www.eva.ro

Pozele sunt de la mine....iar comentariile sunt influientate de adresele enuntate!

:)


2 comentarii:

  1. Frumos...am si eu intr-un ghiveci o crizantema alba, de fapt nu e a mea, e aunei prietene mi-a dato sa am grije de ea ca ei nu-i prea place:P Era cam lesinata cand am luat-o i s-au uscat toate florile,chiar si boboceii, si-a mai revenit cat de cat doar ca acum i se usuca si frunzele:( frobabil ca se petrece sau io fi prea cald la mine in camera... Oricum ai niste flori tare frumoase:) si mie imi plac florile,aici cum nu am o gradina,doar terasa imi pun si eu in ghivece flori:)anu asta am avut panselute si petunii:) in casa am cateva orhidee,violete,cactusi,un puiut de avocado,lamai,lavanda si azi tocmai mi-am luat floarea Craciunului, e tare draguta:)
    Te-am pupat:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai o adevarata gradinita cu flori... adaptata conditiilor de acolo Marrya.
    Florile sunt mereu frumoase si relaxeaza,cred eu!
    Va pup si ei pe voi!

    RăspundețiȘtergere