luni, 16 august 2010

Tocanita cu piept de curcan



Este un fel de mancare apreciat mult dupa ce este gustat.
Se poate servi si rece ...parca e mai bun.
Strict parerea mea.
Imi plac mancarurile reci.

500 g piept de curcan
6 cepe
1 morcov
1 telina
6 ardei grasi
6 rosii mari
1 capatana usturoi
1 legatura marar verde
sare
ulei
dafin
piper


Carnea dupa ce a fost spalata si portionata se fierbe in apa cu sare,boabe de piper si dafin.
Ardei se coc in ulei apoi se vor lasa intr-un vas acoperit pana le vine randul.
Daca presaram niste sare pe ardei se vor curata de pielita mult mai usor.
Cepele,morcovul si telina se vor da pe razatoare sau la maruntitorul electric(la robotel),apoi se calesc in uleiul de la ardei.
Rosiile le oparim in apa clocotita si le decojim,apoi le maruntim cu furculita si le adaugam peste cepe ,morcov si telina.
In timp ce fierbe mancarea ,adaugam si carnea fiarta inainte.Lasam sa fiarba pana scade bine.
In acest timp curatam ardeii de pielita si ii rupem in fasii,recuperand sucul lor si ii adaugam peste mancarea ce clocoteste incet.
Cand a scazut suficient (vedem fundul cratitei cand tragem cu lingura) adaugam usturoiul pisat si mararul tocat.
Potrivim gustul cu sare...acoperim si oprim focul.
Dupa jumatate de ora ridicam capacul si putem servi.
Nu va mai spun ca va cuprinde asa o foame ...cand ridicati capacul...mmmm

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ce coincidenta! Si eu am facut o reteta de varza noua cu piept de curcan, dar n-am avut timp sa o postez, dar vine curand. Imi place reteta aceasta si o s-o prepar si eu, dar cred ca o s-o fac la tanjine si cu ceva mirodenii specifice pentru acest mod de preparare. Asta ca sa nu stau la bucatarie, ca e ingrozitor de cald! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Elena!
    Ma gandeam sa lasez o intrebare simpla si ...nevinovata.
    Ce condimente exista in camara ta ? ...si sa o trimit spre toti prietenii mei din lista.
    Acum, Elena draga mi-ai reamintit-o.Multumesc!
    Fac si eu varza noua cu piept de pui,cred ca deja e postata .

    RăspundețiȘtergere