vineri, 6 august 2010

Prajitura LUBENITA



Blat
4 oua,
4 linguri zahar,
4 linguri faina,

Crema
500 g branză dulce (de regim)
2 plicuri zahar vanilat,
4 linguri zahar,
1 pepene rosu,(adica lubenita):)
1 plic gelatina rosie.


Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se încorporeaza faina si galbenusurile.
Se toarna compozitia obtinuta în forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru crema se amesteca branza cu vanilia si zaharul si se da la rece.
Se taie apoi 2 felii de pepene, se curata de samburi,se paseaza.
Dupa ce s-a racit blatul, se insiropeaza cu sucul de pepene, se întinde uniform crema de branza si se decoreaza tortul cu triunghiuri de pepene fara samburi.
La sfarsit,se toarna gelatina rosie preparata după instructiunile de pe plic si se da tortul la rece pentru 1-2 ore.



Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu