duminică, 25 iulie 2010

Tort din mere


mere de aceeasi marime
1 cana nuci taiate marunt
4 linguri dulceata visine
11 linguri zahar
500 g frisca

Blat:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina


Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu zahar, apoi se aseaza merele curatate si fara miez, unul langa altul,iar in spatiile ramase mai adaugati felii de mar.
Se da peste ele un praf de zahar tos si se dau la cuptor.
Dupa 10 minute se scot, in mijlocul merelor se introduce dulceata de visine si apoi miezul de nuca, se da iar un praf de zahar si se lasa la cuptor pana se inmoaie.
Se scoate din cuptor si se toarna peste ele blatul, se lasa la cuptor pana se coace.


Dupa ce s-a racorit se rastoarna si se orneaza cu frisca.
Eu nu prea mai am rabdare la ornat...dar se mananca si asa mai repede decat orice altceva.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu