joi, 8 iulie 2010

Friptura de pui...la cuptor


4 pulpe pui
150 ml vin alb
sare,
boia de ardei dulce,
boia de ardei iute,
piper,
1 lingurita mustar
10 catei de usturoi pisati
1 ceapa mijlocie taiata fideluta(solzisori)
si ce mai doriti si va place

Garnitura

6 sau 8 cartofi mai mici
sare
unt
piper


Intr -un vas,preferabil sa fie cu capac, se vor amesteca toate ingredientele de mai sus si se vor da la frigider pana a 2 a zi.
Carnea de pui tinuta astfel inainte de a se da la cuptor va avea un gust deosebit.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt(facultativ) si ulei.
Pana se rumeneste friptura...pregatiti cartofii natur.
Se aleg cartofi mai mici,sau se mai tate in 2 sau 4,evident dupa curatare si se fierb in apa cu sare.
Strecurati bine se stropesc cu niste suc de lamaie si marar verde taiat marunt.
Facultativ adaugam unt si piper...ci ce mai vrea fiecare.
Observati ca nu prea folosesc ulei,unt.....sa nu credeti ca le uit.
Carnea are suficienta grasime...
Gusturile nu se discuta.
De gustibus non disputandum,vorba latinilor

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu