vineri, 11 iunie 2010

Orez si ghiveci din legume



Azi este vineri...si este foarte cald.
Am gatit repede ceva usor,de post.
Se poate servi si rece.

Orezul se pregateste din:

o ceapa mare
1 morcov
2 ardei grasi
1 cana orez
3 linguri ulei
sare
piper
marar


Ardeii se coc in ulei.Se dau pe o farfurie acoperita sa se racoreasca.
In uleiul incins se adauga ceapa si morcovul dat pe razatoare.Se calesc putin,apoi adaug orezul spalat,3 cani apa,potrivesc gustul cu sare,piper.Cand este aproape gata adaug ardeii taiat,rupti in suvite (curatati de pielita) si mararul.Acoperim cu un capac ,si peste capac eu asez un prosop umed.
Asa se umfla bobul de orez mai bine.Si nu il mai dau la cuptor.(pe caldura asta....cuptorul pornit imi mai trebuia):))

Pentru ghiveci :

2 cepe mari
2 morcovi
1 telina potrivita
1 dovlecel
4 cartofi
2 ardei,
4 rosii
1 vanata
si orice mai aveti mazare,fasole verde.......
o cescuta de ulei
o cescuta suc de rosii
sare
piper
marar


Ceapa taiata marunt o calesc putin in ulei,pana se luceste apoi adaug morcovul taiat rondele,telina patratele mari,dovlecelul ,vanata si cartofii tot rondele taiati si le las acoperite cu capacul la fiert.Rosiile decojite le adaug mai aproape de final.
Se lasa pe foc pana scade bine. Imbogatim ghiveciul asta cu marar verde taiat marunt .
Se pot servi si separat si impreuna,si ca garnituri pe langa ceva carnita...fiecare cum prefera.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu