miercuri, 14 aprilie 2010

Pulpe de pui cu varza dulce


O varza de marime mijlocie ..cam 1 kg,
50 ml untdelemn,
marar,
piper,
o ceapa
sare.
4 rosii decojite

Varza curatata se taie in jumatati si apoi subtire ca fideaua.
Se presara cu o lingurita de sare,
se amesteca bine si se lasa 30 minute.
Ceapa, taiata marunt, se caleste in tot untdelemnul, un minut, la foc mic si imediat, se pune varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugind 3-4 linguri cu apa si un varf de cutit de piper, dupa care se acopera si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas, pana cand se inmoaie bine (cca. 30-40 minute).
Se adauga cite putina apa, daca este nevoie; cand este gata, apa trebuie sa fie complet scazuta.
Se poate da la cuptor, tot acoperita, pana cand se inmoaie, amestecind si acolo, din cand in cand. Daca se arde, se schimba repede in alt vas.
Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ, piper macinat. Se serveste ca garnitura, ca si varza calita, la orice friptura mai grasa; se poate asocia si cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Se serveste ca garnitura, ca si varza calita, la orice friptura si se poate asocia si cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Tare bine arata! si sunt convinsa ca e foarte buna! imi place si varza si puiul deci o combinatie super! te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur Timea sa aud ca si altora le place combinatia asta.E mai usoara,mai dietetica zic eu :)

    RăspundețiȘtergere