vineri, 23 aprilie 2010

Tort diplomat



500 ml frisca lichida
4 oua
40-50 g gelatina
200 ml lapte
250 g zahar
esenta vanilie
1 portocala
2 kiwi
sau ce fructe doriti(am avut si struguri acum)
piscoturi facultativ


Laptele,zaharul si galbenusurile se amesteca bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana devine de consistenta smantanii mai grosute.
Se lasa la racit.
Calduta fiind i se adauga gelatina inmuiata cu un pic de apa calduta.
Se omogenizeaza,apoi se adauga albusurile batute spuma tare si cu frisca la fel batuta bine.
In vasul pentru frigider se aseaza folia,peste ea piscoturi,sau direct fructele dupa cum doriti modelul oramental.
Peste fructe se toarna incet compozitia ,se uniformizeaza si se da la rece in frigider pentru cel putin 24 ore.
Se poate orna cu frisca.
Nu l-am mai ornat decat cu fructele,asa cum se vede in foto.

Atentie la fiertul cremei cu galbenusurile..sa nu se ,,branzeasca,,...sa nu o depasiti din fiert.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu