joi, 8 aprilie 2010

DESTEAPTA....prajitura



8 oua
300 g zahar
10 linguri faina
1 pachet margarina
1 litru lapte
vanilie


Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si cu margarina topita, se adauga faina proaspat cernuta, apoi laptele fiert si racit si albusurile batute spuma tare cu vanilie.
Se pune in tava unsa si tapetata cu faina, se introduce in cuptorul incins si se coace 1 ora si 30 min la foc mic.
Se scoate cand este gata, se pudreaza cu vanilie si se lasa in cuptor pana se raceste.
Daca focul este mic va fi o prajitura reusita.
Se alege in 3 straturi.

Pofta buna !

2 comentarii:

  1. AICI AM O NELAMURIRE.
    De exemplu: ”Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si cu margarina topita, se adauga faina proaspat cernuta, apoi laptele fiert si racit si albusurile batute spuma tare cu vanilie.”

    Se amesteca toate si se freaca cu mixerul?
    Vreau mai multe detalii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact...totul(galbenusurile cu marga topita ,faina ,laptele si cu albusurile batute spuma tare...) se amesteca usor,cu mixerul la treapta minima .Aspectul este farte spumos si cam lichid.La cuptor sta cam 1 ora si jumatate pe f0c potrivit...nu prea tare.
    In timpul coacerii se alege in trei straturi(la baza un fel de blat,la mijloc o crema de vanilie si deasupra ca o bezea.}De aia ii zice DESTEAPTA

    RăspundețiȘtergere