sâmbătă, 3 iulie 2010

Gem de visine



5 farfurii adanci cu visine fara samburi
2 kg zahar


Cred ca,nu mai trebuie sa spun ca... vasul pentru dulceata nu se foloseste la altceva in timpul anului,decat pentru DULCEATA.
Am lasat cateva ore visinele si cu zaharul ca sa apara acel sirop al fructelor .
Le-am fiert la foc mai tare...am luat spuma ... si am continuat pana siropul picat pe farfurioara sta bobita.
Dupa oprirea focului am acoperit cratita cu un servet umed si am lasat-o sa se raceasca.
Asa fac la toate dulceturile ,astfel fructele se imbiba cu sirop si nu plutesc ,nu se ridica in partea superioara a borcanului.
Dulceata(gemul) astfel obtinut se va aseza in borcanele mici curate,uscate...se capacesc si ...pe raft cu ele pana le vine randul sa le consumam.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu