sâmbătă, 5 iunie 2010

Friptura dietetica si salata de varza




Friptura

6 pulpe superioare de pui
1 kg cartofi noi
5 catei de usturoi
sare,piper
boia

Salata

o varza potrivita
2 morcovi
2 castraveti
marar verde
sare
piper
otet
un pic ulei masline


Carnea o "dezbrac de pielita" o spal si o dau cu amestecul din sare,piper,boia...
Pieliţa de pui trebuie evitată deoarece aceasta dublează cantitatea de grăsime saturată din mîncare.
Cartofii curatati,spalati si cei mai mari taiati in doua sau patru se dau si ei prin acelasi buchet de condimente.
Asez in vasul de Jena carnea ,bucata langa bucata iar deasupra usturoiul si cartofii.
Nu adaug ulei de loc,isi lasa carnea destula grasime.
Acopar vasul cu capacul si il dau la cuptor.
Pentru salata eu tai varza,dau pe razatoarea mare morcovii,tai rondele subtiri castravetii,tai marunt mararul...condimentez si adaug otet si ulei dupa gust.

Pofta buna !

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru aprecieri Vincent.
    Imi place propunerea si voi veni!
    Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere