sâmbătă, 5 iunie 2010
Gem de capsuni
Gemul este un fel de dulceata preparata cu fructe cam de calitatea doua,cu zahar mai putin si fierte mai mult,pana scade bine.
1 kg capsuni
1 kg zahar
Cantitatea de zahar variaza intre 0,700 pana la 1 kg pentru fiecare kg de fructe.
Capsunile se aseaza in vasul pentru dulceata,presarate cu zaharul...si se tin cateva ore.Se fierb la foc tare,amestecand in permanenta ca sa nu se prinda pe fundul vasului.
Se verifica daca este gata astfel:
Se scoate o cantitate mica pe o farfurioara si cand s-a racit se trage pe milocul gemului o linie cu lingurita.
Atunci cand marginile nu se apropie ...e clar ca gemul e suficient de legat.
Gemul il asez fierbinte in borcane,le pun capacele si le acopar cu un servet pana se racesc.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu