miercuri, 2 iunie 2010

Pachetele cu gem



Pregatesc aluatul fraged din :

250 g faina
160 g unt
60 g zahar
2 galbenusuri
3 linguri apa
sare(facultativ)
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilinat


In faina proaspat cernuta se amesteca toate ingredientele .
Toate componentele vor fi reci.
Se framanta cu mana rece,cu pumnul strans.
Daca se incalzesc mainile le racim sub jet rece de apa,le uscam bine si continuam.
Se framanta repede si bine.
Rezulta un aluat destul de tare pentru a putea fi intins. Se va lasa sa se odihneasca la rece cel putin o ora,inainte de intrebuintare.
Se intinde aluatul foaie si se taie dupa bunul plac,vrei pachetele,vrei cornulete ...
depinde ce inspiratie ai.
In gem poti adauga nuca macinata...

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu