luni, 14 iunie 2010

Mancare din mazare noua(tanara)



500 g mazare boabe
200 ml suc de rosii ,
50 ml ulei
o lingura faina ,
marar,
o ceapa mai mare,
sare,
zahar...facultativ


Mazarea tanara fierbe in circa 30 minute .
Se caleste un pic ceapa in ulei si se adauga mazarea,apoi se toarna apoi circa 200 ml apa cit sa cuprinda mazarea , si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se inmoaie suficient bobul de mazare.
Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta ,atunci,la aceasta se adauga numai putina apa .
Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata .Eu o clatesc si apoi o folosesc.
In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea sa nu aiba mult lichid dupa ce a fiert ,deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.
Sosul trebuie sa cuprinda mazarea ,fara sa treaca peste nivelul ei.
Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar taiat marunt .
O servim pe langa ceva carne de pui,sau cu oua ochi sau carnaciori,sau...fiecare cu ce are.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu