luni, 7 iunie 2010
Branzoaice rapide
Eu nu prea mai stau bine la capitolul "rabdare".
Cu niste ani in urma nu stateam bine la capitolul "timp"
Acum am timp ,dar nu am rabdare.:))
Sunt trei secrete care duc la reusita unui cozonac:
- framantatul indelungat cel putin 30 minute cu mana
- cand il lasati la dospit il acoperiti si-l asezati in loc feriti de curent puteti sa-l bagati in cuptorul nepornit ,ca mine
- toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, altfel aluatul nu creste asa frumos
Aluatul...de cozonac
600 gr faina
125 gr unt
120 ml smantana
50 ml lapte
70 ml apa
100 gr zahar
1 zahar vanilat
4 galbenusuri
1 lingura ulei
1 fiola esenta vanilie
coaja razuita de la o portocala
25 gr drojdie
Umplutura
300 g branza dulce sau un pic sarata(o prefer sarata)
5 linguri zahar
1 esenta vanilie
2 oua
1 lingura gris
stafide (facultativ)
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.
Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat.
Framantati cu mana 30 minute daca nu aveti masina de paine sau robotel de framantat.
Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se pune la loc caldut si fara curenti la crescut pentru cel putin 1 ora
Cat creste aluatul preparati umplutura,amestecand ingredientele pana devin o pasta cremoasa.
Cand e crescut bine se imparte aluatul in jumatate.
Se intind 2 foi si fiecare se unge cu umplutura, apoi se ruleaza.
Se unge fiecare rulou... cu galbenus batut si se orneaza cu zahar si mac,susan...
Se da la cuptor pana se rumeneste.
Dupa ce s-au racit,se taie fiecare rulou in patrate...astfel rezultand "branzoaicele".
Vorbeam despre rabdare mai la inceputul retetei...Asa fac eu ...decat sa le impaturesc pe fiecare inainte de coacere,prefer sa le tai ...dupa coacere.
Astfel au si mai multa branza.!
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu